Artikkelbilde: Hamar-russen skal påvirke ungdom til sunne valg

15. March 2016 av Lars G

Hamar-russen skal påvirke ungdom til sunne valg

 

Kun et par uker før årets russefeiring setter i gang for fullt, skal 35 russ fra Storhamar videregående skole i Hamar reise rundt på byens ungdomsskoler for å holde foredrag om rus, trafikksikkerhet og gode holdninger.

Hamar Arbeiderblad har snakket med Trym Fremstad, en av tredjeklassingene som skal motivere andre unge til å tenke seg om før de risikerer eget eller andre liv i trafikken. Han har selv opplevd rus bak rattet.

– I fjor tok jeg taxi i Nederland. Sjåføren sa han hadde drukket alkohol samme kveld. Da ba vi om å bli satt av, og gikk heller resten av vegen, forteller 18-åringen til avisa.

Eva Grytan er leder ved idrettsfag ved skolen forteller Hamar Arbeiderblad hvor viktig det er at russen selv får prate med ungdommen om denne typen ting.

– Jevnaldrende ser gjerne litt opp til russen. Ved å gjøre dette setter vi standarden for hva vi mener er ønskelig atferd, i tillegg til å bedre russens omdømme utad. Elevene er både dedikerte, motiverte og bevisste, sier hun i samme intervju.

Grytan får også støtte av Politioverbetjent Arne Wiggo Rognås, som slår fast at holdningspåvirkning «fra ung til ung» er svært viktig.

– Hvis jeg som voksen prater til ungdommen, da har jeg ikke den samme påvirkningskraften som en russ i russedress. Ungdommen som holder foredrag får et ekstra ansvar som forbilder.

15. March 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook