Artikkelbilde: Forbereder seg på «russe-invasjon» i Stavanger

7. April 2016 av Lars G

Forbereder seg på «russe-invasjon» i Stavanger

 

Fra 6. til 8. mai forventes det 13.000 russ til Kongeparken i Stavanger, hvor landets største Landstreff hvert år går av stabelen. I år feirer det populære arrangementet dessuten 30 år. En slik «invasjon» krever sitt av nødetatene, som når forbereder seg på storinnrykket.

– Vi vil gå gjennom ulike scenarioer. Skulle det for eksempel begynne å brenne i en russebuss eller bryte ut en slåsskamp, må nødetatene få samarbeidet med aktørene til å fungere. Slik type trening kan vi aldri få nok av, sier Kåre Birkeland, lensmann i Gjesdal til Stavanger Aftenblad.

Under årets arrangement vil hele  400 vakter gå til sammen 9000 dugnadstimer på festivalområdet. Det vil også være en egen politistasjon, lege, brannbiler, sikkerhetsvakter og folk fra Røde Kors til stede. Politiets innsatsleder under arrangementet, Frode Kleven, forteller avisa at de er opptatt av å være synlig.

– På den måten vil russen føle seg trygg. I tillegg vil vi ha masse lys på mørklagte områder for å gjøre det mer oversiktlig, sier innsatslederen.

Landstreffets presseansvarlige Aasmund Lund har full tillit til sikkerheten rundet arrangementet, og forteller Stavanger Aftenblad at det absolutt viktigste fokuset er holdningskampanjen #NeierNei, som Amnesty fronter. Kampanjen handler om at gutter må ta ansvar.

– Hvis det er et sted jeg trygt kunne sendt mine egne barn, så er det på Landstreffet.

7. April 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook