Artikkelbilde: Ålesundsrussen blir passet på av eget russepoliti

21. April 2016 av Lars G

Ålesundsrussen blir passet på av eget russepoliti

 

I fjor organiserte Ålesundsrussen sitt eget russepoliti i nært samarbeid med politiet for første gang. Initiativet fungerte så bra, at man i år kommer til å gjenta bedriften.

– Det var en stor suksess. Vi hadde ikke noe bråk med russen i fjor. Med ett unntak: Episoden med pingvinene, sier Line Kjellmo, politibetjent ved forebyggende avsnitt i Ålesund til Sunnmøreposten.

For å unngå at noe lignende skal skje i år, var representanter fra Atlanterhavsparken invitert til informasjonskveld med russen, politiet og Ålesund Røde Kors Hjelpekorps.

– Ingen pingviner skal skades eller skremmes i år. Det er viktig at vi som russepresidenter går foran som gode eksempel. Og det er viktig at russen selv tar ansvar når vi samles. Politiet kan ikke gjøre all jobben, slår Spjelkavikpresident Amund Frøysa fast.

Han er en av dem som har meldt seg som russepoliti, noe som innebærer å være edru vakt ved et eller flere av russearrangementene i mai.

På kurskvelden ga Arild Helland, politioverbetjent og leder av kriminalitetsforebyggende avsnitt i Ålesund. russen gode råd om konflikthåndtering og positiv kommunikasjon.

– Det viktigste våpenet vi har er godt humør og et smil, forteller han til avisa.

21. April 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook