Artikkelbilde: Amnesty er imponert over årets russ

5. May 2015 av Lars G

Amnesty er imponert over årets russ

 

Russ 2015 og russens organisasjoner har det siste året har støttet unisont opp om Amnestys kampanje mot voldtekt. Sammen med utstyrsprodusentene for russemateriell har Amnesty sendt ut titusenvis av strykemerker til russen der det står: «Nei Er Nei – Voldtekt = sex uten samtykke».

Hele 9,4 prosent av norske kvinner har blitt voldtatt. Festrelaterte voldtekter utgjør ifølge Kripos den største andelen av anmeldte voldtekter i Norge. Jenter mellom 17 og 25 år har høyest risiko for å bli utsatt, og halvparten av dem som blir voldtatt er under 18 år, ifølge en rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

Russen er dermed i aldersgruppa som er mest utsatt for seksuelle overgrep.

– All russ oppfordres til å støtte denne kampanjen. Vi i russestyret oppfordrer alle til å ta vare på hverandre, og respektere at nei er nei, og passe på at ingen går over streken, sier russepresident i Alta, Jacob Hagan i et intervju med NRK.

Amnesty selv er strålende fornøyd med russens innsats og oppslutning rundt kampanjen, som har blitt eksponert til årets kull via foredrag på flere titalsskoler og på russetreff de siste månedene. Organisasjonen forteller at man har fått snakket med hundrevis av unge menneskerm respekt for grenser og betydningen av samtykke.

– Mottakelsen kampanjen har fått av russen har vært overveldende. Søker du på #NeiErNei i sosiale medier, oppdager du fort at russen er klar til å ta ansvar for både egen og andres trygghet, sier Patricia Kaatee, politisk rådgiver i Amnesty International.

Les mer om Amnesty sin “Nei er nei”-kampanje her!

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

5. May 2015 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook