Artikkelbilde: «Auditions er ganske sjukt»

26. November 2015 av Lars G

«Auditions er ganske sjukt»

 

Det dukker opp russebusser i stadig flere deler av landet. Halden for eksempel, hvor en vennegjeng på 21 kompiser nå har gått sammen om den den aller første bussen i Østfold-byens russehistorie.

Halden Arbeiderblad har snakket med gutta, som forteller at de har store planer om å sette sitt preg på russefeiringen både lokalt og utenfor byens grenser.

– Vi er i full gang med å gjøre bussen vår, Gyldenløve, og oss selv kjent og har gensere, jakker og capser med bussnavnet og logoen vår på. I Fredrikstad er russebussmiljøet mye mer innarbeidet enn i Halden, så vi har arrangert russekro der for å bli kjent med medrussen. Vi har gitt ut to russelåter, og vi har jobbet mange, mange timer dugnad for å samle inn penger. Når russetida begynner, skal vi endre navn på bussen, men hva det nye navnet er, er hemmelig enn så lenge, forklarer Philip Skovborg Gule til lokalavisa.

Enda vet de ikke helt hvor mange mil de kommer til å legge bak seg i løpet av feiringen, men planlegger turer til både Stavanger og Telemark.

– Og så skal vi så klart rulle mye i Halden. Vi vet ikke om vi får være med i russetoget ennå på grunn av størrelsen på bussen, men vi håper kommunen og politiet vil se på saken og la oss være med, forteller Gule.

Halden-guttene har fått med seg debatten rundt såkalte «audutions» i Oslo, noe de selv ikke ser poenget med.

– Det har ikke vi. Auditions er ganske sjukt. Hos oss er det demokratiet som bestemmer, og 3/4 av oss må være enige for at noen skal bli med.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

26. November 2015 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook