Artikkelbilde: Budskap til ettertanke: «Du kan være den ene!»

1. December 2015 av Lars G

Budskap til ettertanke: «Du kan være den ene!»

 

I etterkant av Budstikka-debatten rundt russ som blir utestengt fra enkelte miljøer, har kommunikasjonsrådgiver og forfatter Nils M. Apeland (bildet) skrevet en tekst til ettertanke på avisas «Meninger»-side. Nedenfor finner du et utdrag av bidraget, som kan leses i sin helhet her.

 

«Året er 1987. Jeg er 18 år og går på Valler. Jeg er russ neste vår. Yngvar i klassen har kommet over en morsom utrangert brannbil. «Tenk deg den som russebil ´a, Nils!». En gnist er tent.

En våt høstkveld får vi sett på bilen, og er i full flamme. Vi samler sparepenger, låner litt og får litt – og en dag er bilen vår. Planleggingen kan starte. Det er plass til åtte mann. Hvem?

Vi har ingen audition, men noen venner er selvskrevne. Flere navn er likevel usikre. Spesielt én er gruppen i tvil om. La oss kalle ham Knut. Passer han på vår bil? Mange sier nei. Knut er ikke så kul om oss. Han får finne sin egen gjeng.

En dag i skolegården har vi en høylytt diskusjon. «Skal vi virkelig ha med Knut?» sier én. Da sier en av de sterke stemmene på bilen: «Knut skal være med oss». De andre ser på hverandre. Så nikker de. Knut er inne.

Vi bygger om brannbilen på dugnad, og «Ali Babu» kåres snart til årets russebil i Bærum. Vi sniker oss med i russetoget, døgner i dagevis, danser disko på Tobonn, drar på tur til Danmark og har en fantastisk russefeiring. Lærerne streiker, så festen blir lang.

Og Knut? Han hadde en flott russetid, og bidro til vårt fellesskap på en super og likeverdig måte. Og jeg tror at de som lærte noe av dette, var oss «kule gutta».»

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

1. December 2015 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook