Artikkelbilde: «Lov å lykkes på eksamen selv om man er russ»

4. January 2016 av Lars G

«Lov å lykkes på eksamen selv om man er russ»

 

Vi er endelig på rett side av skoleåret, noe som betyr full hastighet mot den etterlengtede russefeiringen. Likevel kan det være lett å glemme ansvaret man har på skolen den samme tiden, noe en anonym skribent på Aftenpostens Si;D-side krever at systemet gjør noe med:

 

«Russetiden i Norge er en unik tradisjon videregående skoler over hele landet har. Men det de har jobbet for alle de 13 årene, nemlig eksamen, er fortsatt ikke gjennomført.

Eksamen som kan avgjøre fremtiden vår må gjøres etter en måned med fest og feiring. Det er helt feil! Eksamen burde flyttes til før russetiden.

Helt siden jeg var liten har jeg gledet meg til de ukene jeg kan gå rundt i røde bukser og dele ut russekort. Senere har jeg gledet meg til å ha buss og feste med venner. Nå kan det hende jeg må droppe alt dette, i alle fall en god del av det, for å lykkes i livet. Skal man få bra resultater på eksamen kan man ikke feste, drikke og feire at skolen er over ukene før eksamen skal skrives. Da må man rett og slett lese.

Mange voksne og politikere i dag mener unge må velge mellom å leve livet nå eller senere, og for mange er dette et enkelt valg. Det er å sette mennesker i bås og si at de enten er skoleflinke eller festfolk som kaster bort livet i ung alder. Men det de ofte glemmer er at mange skoleflinke også er glade i å feste og ha det gøy. Mange velger faktisk å bli russ. Ikke bare tar dere fra unge muligheten til å feire at skolen er «over», dere gir også en mulighet til å «droppe» å prioritere eksamen. Hvorfor gir dere oss dette valget?

Nå synes jeg politikerne burde ta dette på alvor. Dette har vært et aktuelt tema for unge i mange år, og nå er det på tide at det blir tatt opp!»

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

4. January 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook