Artikkelbilde: Flere vil flytte russetiden!

14. June 2015 av Lars G

Flere vil flytte russetiden!

Både Buskerud, Oslo, Akershus og Rogaland har bedt kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om å endre skoleåret for videregående, slik at avvikling av skriftlig eksamen bytter plass med russefeiringen. Dette er elevorganisasjonen i Buskerud er positive til.

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Skriftlige eksamener i de fleste fagene som elevene har på studieforberedende utdanningsprogram. Det vil si at vi bruker samme eksamensoppgaver i fagene uansett hvor i Norge elevene går på skole. Besvarelsene blir rettet av oppnevnte sensorer. Det er en stor nasjonal plan som lages hvert år for gjennomføring av eksamen i videregående opplæring. Dette tilsier at disse forsøkene blir vanskelig å få gjennomført, forteller Emma Wabakken, assisterende rektor ved Kongsberg Videregående Skole til Laagendalsposten.

Wabakken mener at prosjektet kun vil være gustig om det gjennomføres på nasjonal basis, og at det bør dekke flere områder enn kun eksamen.

– Hvis endringer skal skje, så må vi endre i hele landet. Da bør flere faktorer enn når eksamen gjennomføres bli en del av forsøkene, fortsetter hun.

Mange elever opplever det som vanskelig å kunne opprettholde gode karakterer da russetiden går utover prestasjonen på skolen, skriver avisen

– Det er et godt forslag, det er uten tvil en god mulighet til å prøve noe nytt. Elevene får også en mulighet til å feste med god samvittighet etter alt av skole er ferdig, sier Philip Gaustad Vogsted (16), leder for Elevorganisasjonen Buskerud.

Kongsberg Videregående Skole stiller seg mer kritisk til dette forslaget og mener at dette kan bli vanskelig å gjennomføre i kun noen få fylker.

– I Norge har vi sentralgitte Det kan bli problemer for russen i Buskerud, Oslo, Akershus og Rogaland dersom et slikt prøveprosjekt blir gjennomført. Datoene til de nasjonale treffene kommer til å samsvare med russetiden for disse.

– Hvis det er slik at russetiden blir flyttet for hele landet ,så vil Landstreffet også forholde seg til dette, forklarer Magnus Lund, presseansvarlig for Landstreff Stavanger.

 

 

14. June 2015 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook