Artikkelbilde: Klikk her og spar tusenvis av spenn

27. June 2016 av Lars G

Klikk her og spar tusenvis av spenn

Levér skiltene til ditt russekjøretøy  før 1. juli og spar tusenlapper i avgift.

Alle som har et registrert kjøretøy med tillatt totalvekt 7 500 kg eller mer, må betale vektårsavgift to ganger i året. Russetiden er forlengst parkert og dersom du avskilter russebussen før 1. juli, unngår du ny vektårsavgift og kan dermed spare tusenvis av kroner.

• Jeg vil oppfordre alle å avregistrere bussene sine innen fristen. For å avskilte russebussen må kjøretøyets skilter leveres til en av Statens vegvesens trafikkstasjoner sier Eirik Sannes underdirektør for vektårsavgift og vrakpant i Skatteetaten.
DAN2Vektårsavgiften består av to deler, en vektgradert avgift og en miljødifferensiert avgift. Avgiften vil variere ut fra blant annet vekt og utslipp, men beløper seg gjerne til flere tusen kroner i halvåret.

• Avhengig av flere faktorer kan avgiften for en russebuss fort beløpe seg til 3-4.000 kroner pr termin, så her er det absolutt penger å spare, påpeker Sannes.
Halv årsavgift
For de med mindre russebiler under 7 500 kg kan det før 1.juli være greit å ta stilling til om bilen skal vrakes eller ikke. Leverer du bilen til godkjent oppsamlingsplass for vraking innen denne datoen, vil Skatteetaten tilbakebetale halve årsavgiften.

• Enkelte russebiler er nok i en slik forfatning at vraking er å foretrekke fremfor forsøk på videresalg. I tillegg til at halve årsavgiften tilbakebetales, får den som vraker bilen utbetalt vrakpant med kr 3000, forklarer Sannes.
Russen er ofte spredt for alle vinder etter eksamen og det kan derfor være både lurt og lønnsomt å ta stilling til hva som skal skje med russebilen eller russebussen nå ved skoleslutt, og frister for avregistrering eller vraking nærmer seg.

Sannes presiserer at fristene også gjelder for andre som vurderer vraking eller avskilting av kjøretøyet sitt.

27. June 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook