Artikkelbilde: Har laget russejakker som skal hindre vold og voldtekt

18. april 2016 av Lars G

Har laget russejakker som skal hindre vold og voldtekt

 

Da jentene på Senior Year 2016 bestemte seg for å kjøpe buss sammen, ble trygghet raskt et tema. De kjente selv til episoder fra tidligere hvor russejenter hadde blitt utsatt for vold og overgrep, og bestemte seg for å ta noen grep før de selv skulle begynne på egen russetid.

– Vi kjenner jo til episoder fra tidligere der russejenter har vært utsatt for vold og overgrep. Blant annet når de har gått på do. Dette er skremmende. På russetreff vet vi det vil være mange mennesker og et stort inntak av alkohol. Vi ønsker å gjøre det vi kan for å gjøre russetida så sikker som mulig, sier Sara Alnes til Romerikes Blad.

En håndfast «løsning» ble en spesiallaget russejakke, som skiller gjør at de skiller seg så mye ut fra annen russ, at de lettere kan følge opp hverandre.

– Vi har fått produsert jakka i Kina gjennom Russeservice. Den er laget i et stoff som vil fungere som refleks med masse farger. Målet er at vi jentene lett skal se hverandre, og dermed kunne hjelpe hverandre hvis noe skulle skje. Jakka vil lett syntes både når vi danser i store folkemengder med lyssetting, eller om noen av oss skulle bli så fulle at vi skulle bli liggende et sted, forklarer Josefine Enger til avisa.

 

Jentene har også laget egne sikkerhetsregler, som blant annet inkluderer at de alltid har en «rullesjef» på bussen under arrangementer.

– Rullesjefen holder et overblikk over alle. Og vi reiser aldri videre før alle jentene er på plass eller har gitt beskjed hvis de ikke skal være med videre, sier Enger.

 

Se video av jentene og de nye russejakke på Romerikes Blad!

 

russ2

18. april 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. mars 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. august 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. august 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook