Artikkelbilde: Lensmann : “Medias fokus på voldtekt skaper et dårlig rykte for Kongeparken”

11. April 2016 av Lars G

Lensmann : “Medias fokus på voldtekt skaper et dårlig rykte for Kongeparken”

 

Torsdag 6. mai går årets Landstreff av stabelen i Kongeparken utenfor Stavanger, Med 13.5000 russ på én og samme plass er det ikke rart at ordensmaktene legger stor innsats i å holde ro og orden.

Kåre Birkeland, lensmann i Gjesdal kommune, mener på sin side at den store russefesten får urettferdig behandling i media. Spesielt når det kommer til det store fokuset på voldtekt, som han forteller sjeldent forekommer på russetreff.

– Det er uheldig at voldtekt blir blåst sånn opp, for det skaper et dårlig rykte for Kongeparken. Russetreffet i Kongeparken er veldig sikkert, sier Birkeland i et intervju med Byas.

Lensmannen forteller at russe kan føle seg trygge under årets russetreff, men tipser samtidig om enkle grep for å slippe å havne opp i situasjoner man senere kan komme til å angre på.

– Det viktigste er at jentene ikke blir overstadig beruset og vaser rundt alene. Det er viktig at de holder seg flere i sammen. Ett tips, som mange russejenter har fulgt i mange år, er å ha sykkelbukse under russedressen. Da skal det mer til for at det skjer noe uten samtykke. Det er ikke slik at jeg oppfordrer jentene til å gå i sykkelbukse, det er rett og slett et tips, og det er det forskjell på, sier lensmannen når Dagbladet slår på tråden.

Videre poengterer Birkeland selvfølgelig også at gutta må oppføre seg skikkelig, og ikke gjøre noe jenter kan oppfatte som feil.

– Verken jenter eller gutter bør sende ut signaler som kan misforstås.

11. April 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook