Artikkelbilde: Provoseres av negativt russebuss-fokus

24. November 2015 av Lars G

Provoseres av negativt russebuss-fokus

 

Etter at rektor Arne F. Opsahl ved Sandvika VGS nylig gikk ut i Budstikka og advarte mot det han omtalte som nådeløs ekskludering av enkeltelever i russetiden, har blitt et stort fokus på praksisen av såkalte auditions for å velge hvem som får bli med på russebussene.

Nå reagerer russen selv på det negative fokuset som har dominert debatten. En av de som tar til orde for et nyansert syn på saken, er russepresident ved Bleikner VGS, Joachim BrinchI et intervju med Budstikka forteller han at han blir provosert vinklingen i avisene.

– Mange voksne går hardt ut mot ungdom ved å påpeke at russetiden er blitt en negativ feiring. Jeg har blitt irritert og provosert av dette. De har vel vært russ selv en gang? Russetiden er på ingen måte noen ekskludering av enkelte, sier Brinch.

18-åringen peker på hvordan russen først og frems lærer seg å samarbeide når de jobber med store prosjekter som russebussene, og at det av den grunn er viktig å samle en sammenspleiset gjeng.

– For at en buss skal fungere, må alle bidra og det er viktig at alle som skal være på en buss fungerer bra sammen. Å avholde såkalte auditions er derfor viktig slik at man vet at alle trives med hverandre og for at prosjektet blir gjennomført. Dette gjøres ikke for å utestenge noen, understreker russepresidenten.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Den samme avisa har også snakket med venninene Ida Birkeland, Helene Sofie Schøyen og Ingrid Breistøl, som i år er avgangselever ved Sandvika videregående, og alle er medlemmer på russebussen «Muse». I likhet med Brinch peker de viktigheten av samholdet på bussen, og at det av den grunn er viktig med enighet om hvem som kan bli medlemmer.

– Det går ikke på utseende, men heller på at det ikke er plass til alle og at man ønsker at gruppen skal gå best mulig overens, sier Ida.

Avstemmingen er en naturlig videreførelse av bussens «kontrakt», hvor det blant annet står at viktige avgjørelser krever 75 prosent oppslutning for å bli gjennomført. På samme måte må et nytt medlem få 3 av 4 stemmer for å bli godtatt ombord på bussen. For «Muse» var medlemmene klare allerede på 10. trinn i ungdomsskolen.

– Vi var to gjenger og bussen vår er en naturlig spleising av disse. I tillegg kom noen ekstra med på videregående. Flertallet var enig om det, så vi har aldri hatt noen utvelgelse, forteller jentene til Budstikka.

 

24. November 2015 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook