Artikkelbilde: Rektor nekter Stabekk-russen inkluderende fellesfest

8. April 2016 av Lars G

Rektor nekter Stabekk-russen inkluderende fellesfest

 

Med alt fokuset rundt russ som føler seg tilsidesatt fra medelever som er medlemmer på store busser, ønsker tredjeklassingene på Stabekk videregående skole nå en fellesmarkering for all russ. Dessverre har rektor valgt å si nei.

– Vi drømmer om en fellesoppstart for all Stabekk-russen, ikke bare for oss på busser, sier Ida Victoria Lynnes Melgaard i et intervju med Budstikka.

Sammen med blant annet Kristin Aksnes er hun en del av bussen Muse, som ønsker å være mer inkluderende enn tidligere russ.

 

– Vi dropper Tryvann, det er ekskluderende for «løsrussen», dessuten er det svindyrt. I stedet har vi opprettet en Facebook-gruppe for alle på tredje trinn på Stabekk og sjekket om det er stemning for et felles oppstartsarrangement her på skolen. Vi har fått gode tilbakemeldinger, det er stor interesse fra alle, enten de er på buss eller ikke, utdyper hun til avisa.

Lørdag 23. april hadde man derfor håpet på å få til en samling i skolegården, da skolen uansett holder stengt. Uten kåring, sceneshow og alkohol, men isteden med pølser på grillen og et familievennlig arrangement for alle som har lyst.

Bussjef Aksnes skrev søknad om en slik dag til skolens rektor, men fikk altså klart avslag. En avgjørelse jentene er svært skuffet over.

– Rektor sier at russefeiring er noe vi har på fritiden, likevel legger de opp til masse møter om drama på buss, inkludering og ekskludering. Jeg er lei av at russen alltid skal bli kritisert over alt, sier Melgaard til Budstikka.

8. April 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook