Artikkelbilde: Roser russekulturen på Andøya!

11. juli 2015 av Lars G

Roser russekulturen på Andøya!

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

I et intervju med Andøyposten forteller Gerd Elin Sørensen at hun har lest mye om hvordan hvordan russens adferd er i området rundt Oslo og ellers sør i landet. Hun føler derimot ikke at russen i Vesterålen oppfører seg på samme måte, og trekker fram Andøyrussens innsamling til Fredrik Staves minnefond de seneste årene som et rørende eksempel.

– Sørpå får ungdommene penger av sine foreldre, til å bruke på biler, busser og stereoanlegg. Når jeg ser denne forskjellen der i fra og her i Andøy og Vester- ålen blir jeg glad..[ ]…Jeg har vørt i snakk med flere her i Andøy, og vi er alle enige at det er fint at vi har så fin russ. Vi sier jo ikke at det er slik at dem ikke har det gøy, de bare gjør det på en mindre surmaga måte. Jeg hadde dermed så lyst til å sette fokus på for en flott ungdom vi har her i kommunen og regionen, sier hun.

Tenker på andre

Russen selv kan fortelle at det var enstemmig å gi overskuddet til en god sak, og Fredrik Staves minnefond hadde klart flertall.

– For oss er det viktig å hjelpe folk. Nå vet vi at vi har gitt pengene til noen som trenger det mer enn oss. Vi kan ikke sette oss inn i situasjonen de er i en gang, sier Marthe Hansen som var russepresident på Andøy Videregående skole i år.

Ikke kjedeligere enn andre russ

Selv forteller hun og hennes medruss Erika Aronsen, Jan Arne Larsen og Mathilde Spjelkavik til Andøyposten at de ikke har det noe kjedeligere enn andre russ.

– Vi vet å ha det gøy, selv om vi klarer å gjøre det på en annen måte enn de sørpå. Jeg har møtt flere som mener vi bør være flau over vår måte å feire russetiden på, og at vi ikke har russebuss eller biler, men jeg er mer flau over dem. For vi har det like morsomt, vi gjør det bare ikke like mye på andres bekostning, sier Mathilde.

– Vi har valgt å la ting gå ut over oss selv. Vi heiser ikke folk opp i flaggstanga, og vi tegner på hverandre, ikke kullene under oss. Vi synes det er like gøy å gjøre ting på vår bekostning. Vi synes ikke det skal være slik at andre skal være redd russen. Vi har feiret vår avslutning på skolegangen på en fin måte, vi gjør det sammen, uten fokus på status og panger, mener Marthe.

11. juli 2015 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. mars 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. august 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. august 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook