Artikkelbilde: Vil gjerne ha mer seksualundervisning

26. October 2015 av Lars G

Vil gjerne ha mer seksualundervisning

 

For første gang siden 2005 er ikke Finnmark på klamydiatoppen her i landet, men skal man tro elevene på Vadsø VGS kommer ikke dette av god informasjon fra skolene. Avisa Finnmarken stakk forrige uke innom skolen, hvor avgangselevene ikke en gang kan huske å ha hatt seksualundervisning på skolen.

– Nå har vel de fleste ganske grei kontroll på hvordan man skal holde seg beskyttet mot sykdommer, men det hender at jeg lurer på ting, som jeg må søke opp på nettet, sier en av jentene som blir intervjuet av lokalavisa.

Elevene som skal være russ til våren har god oversikt over hvilke tilbud de kan benytte seg av, og når de kan gjøre det, skriver avisa.

Skolen får besøk av helsesøster hver tirsdag, og da kan elevene få hjelp og rådgivning på skolen.

– Det er vel mulig å oppsøke helsestasjonen ellers i uka, sier Jan Rune Aronsen.

Bortsett fra ett kapittel i naturfag på ungdomsskolen har ingen av elevene Finnmarken snakker med fått noen form for informasjon eller undervisning fra skolen.

Gjengen rundt bordet mener også at prevensjon er et ansvar som guttene bør ta. Ei av jentene jobber på butikk, og opplever til stadighet av kundene er flaue over å kjøpe prevensjon. Ungdommene er ikke i tvil om at slike holdninger bidrar til at folk får kjønnssykdommer.

– Når folk er så flaue over å kjøpe prevensjon, så kan det vel hende at de lar være å bruke det i det hele tatt, sier Ingvild Ittelin, som legger til at russen planlegger et informasjonsmøte før de skal på russetreff.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

26. October 2015 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook