Artikkelbilde: Skolelei allerde. Her er fem super-tips!

31. August 2016 av Lars G

Skolelei allerde. Her er fem super-tips!

russ

 

Følg med, sov nok, unngå skippertak og gled deg

Mange har sikkert litt sommerfugler i magen og grugleder seg til å begynne på videregående. Her er fem tips til deg som er ny.

1. Følg med i undervisningen Mange tar dette som en selvfølge når de nå skal begynne på videregående, men det er viktig å understreke viktigheten av å følge med. For noen holder det å lytte til. forelesninger, andre har behov for å ta notater, skriver Budstikka.

 

2. Søvn Det høres ut som et «mammatips», men det å få nok søvn er så utrolig viktig. Legg deg ikke for sent, og ha gjerne en fast leggetid.

De fleste av oss får mer frihet både på skolen og i hjemmet når vi begynner på videregående, men med denne friheten følger ansvar.

Det kan virke kult å være våken så lenge man vil, men erfaringsmessig vil jeg si at man får lite ut av undervisningen dersom man kommer lite opplagt på skolen. Kroppen trenger hvile.

3. Unngå skippertak På videregående får man et større ansvar for egen læring. Det betyr at oppfølgingen fra lærerens side på mange måter blir mindre.

Du velger stort sett hva du jobber med, og du jobber i ditt eget tempo. Jeg vil anbefale deg som skal begynne på videregående, å ikke vente til siste kvelden når du har en innlevering. Ikke les kapittelet for første gang kvelden før prøven. Jobb jevnt og trutt med hvert fag.

4. Skole er ikke alt her i livet Det er viktig å understreke at skole ikke er alt her i livet. Det finnes viktigere ting, og det finnes andre ting man også burde fokusere på. Vær med familie og venner. Driv med fritidsaktiviteter.

Særlig nå i starten vil jeg anbefale deg å fokusere vel så mye på det sosiale som det faglige. Gjør en innsats for å bli kjent med nye, og ta initiativ for å skaffe et godt klassemiljø.

5. Gled deg!

Dette er det viktigste tipset mitt. Mange har sikkert litt sommerfugler i magen og grugleder seg til skolestart. Man merker nok overgangen fra ungdomsskolen til videregående, men skolearbeidet er overkommelig for de fleste. skriver 3. klasse-elev Alexander Holst i avisen

 

31. August 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook