Artikkelbilde: Treningssenter hørte russejentenes bønn om gratis selvforsvarskurs

14. April 2016 av Lars G

Treningssenter hørte russejentenes bønn om gratis selvforsvarskurs

 

Tidligere denne uken gikk to av jentene i den Stavanger-baserte russegruppa Chiquitatas ut og etterlyste et gratis og obligatorisk selvforsvarskurs for russen. Idéen var først og fremst rettet mot skolene, som enn så lenge ikke har kommet med noe svar på forslaget.

Det har derimot Sandnes-treningssenteret Oxygym, som har spesialisert seg på nettopp selvforsvar, gjennom både kickboksing, boksin, Krav Maga, Muay Thai og ikke minst Jui-Jitsu. Senterleder Åshild Maynard fikk med seg russejentenes ønske i Byas.no, og har nå sagt seg villig til å arrangere et gratis selvforsvarskurs.

– Det blir ikke akkurat lettere å være jente, og spesielt i russetiden har man kanskje litt ekstra promille i blodet. Det er absolutt en stor fordel å kunne forsvare seg selvsier Maynard til Byas.

Erle Rangnes fra Chiquitatas jobber som resepsjonist hos nettopp Oxygym, og er veldig fornøyd med at arbeidsgiveren ønsker å hjelpe til.

– Vi synes det er veldig kjekt at Oxy tar initiativet så raskt, og dette tyder på at de liker ideen vår. Vi håper at flest mulig russejenter tar seg i bruk av dette tilbudet, og vet selv at hele vår Chiquitatas-gjeng stiller opp. Vi kommer definitivt til å føle oss tryggere når vi vet hva vi skal gjøre i farlige situasjoner som kan oppstå, på for eksempel russetreff.

Eksakt dato for kurset er ikke satt ennå, men de som er interessert kan følge med på Oxygyms hjemmeside og Facebook-side, der det vil bli lagt ut informasjon om kurset.

– De som vil, kan få være med. I første omgang kan vi ta maks 80 stykker om gangen, men hvis etterspørselen er veldig stor, kan vi arrangere flere kurs, forteller Maynard til Byas.

 

14. April 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook