Artikkelbilde: Unngå å ende opp i russebilfella!

30. October 2015 av Lars G

Unngå å ende opp i russebilfella!

 

Det er mange måneder igjen til russefeiringen i mai, men allerede strømmer det inn telefoner til Forbrukerrådet fra bekymrede russeforeldre. NRK Hordaland har snakket med Forbrukerrådets regionsdirektør Edith Kristin Nøkling, som mener at russen ikke alltid forstår hva de tar på seg når de skal kjøpe russebil.

– Det vi ser er at ungdommene ofte ordner opp selv. De er gjerne en gjeng som går sammen og overtar bilen etter noen de kjenner. Så dukker problemene og kostnadene opp. Det kan fort bli en risikosport å kjøpe en russebil. Nylig ringte en russ som hadde fått beskjed at drømmebilen ikke ble godkjent i EU-kontrollen. Den hadde avdekket 23 feil, sier Nøkling.

For å unngå store pengesluk i russetiden har Forbrukerrådet derfor følgende råd til alle som vurderer å kjøpe bil sammen:

– Få bilen undersøkt på et verksted før du slår til, og få en kontrakt hvor du har med ansvarsforholdet om flere eier en russebil sammen. Det kan være greit å ha om man får en klage fra kjøper. Når du kjøper en bil fra en privatperson må du sjekke den grundig. Det blir enda viktigere når du skal kjøpe en russebil. Selgerne har gjerne liten kunnskap om bil og enda mindre om buss. De har bare kjørt med bilen en kort periode. Det samme gjelder eventuelt tidligere eiere.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

30. October 2015 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook