Artikkelbilde: Vil forbedre russetiden

12. July 2016 av Lars G

Vil forbedre russetiden

russ

 
Et nytt utvalg skal utrede hvordan skoleåret på videregående trinn kan endres til det bedre. Russetiden, eksamen og såkalte fridager er stikkord for det utvalget skal se nærmere på.
Vi kan ikke flytte eksamen bare på grunn av en privat fest som russetiden, men det er også andre gode grunner for å se på organiseringen av skoleåret på nytt, for eksempel at elevene kan gå glipp av veldig mye undervisning på slutten av året, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Aftenposten.

Ministeren konstaterer at utvalget skal se på problemstillinger som kan berøre arbeidstiden for de ansatte. Derfor vil han spille på lag med lærerne, som skal være representert i utvalget. Torbjørn Røe Isaksen understreker også at antallet timer i skolen skal bestå. Han vil naturlig nok ikke konkludere på forhånd, men antyder noen mulige løsninger: Hvis man flytter mange av timene til før 17.mai, kan man se på høstferie og vinterferie. Det er også mulig å flytte flere timer til første og andre året på videregående. Elevene i videregående skole har nå 190 dager med undervisning. Dermed er det allerede i utgangspunktet 175 fridager, skriver Demokraten

Konflikten mellom russetid og eksamen har vært gjenstand for debatt i årevis. Flere ganger har det vært gjort forsøk på å finne løsninger, men ingen har så langt klart å hugge over denne gordiske knuten. Nå gjør altså Torbjørn Røe Isaksen et nytt forsøk, etter blant annet å ha fått innspill fra Unge Høyre. Kunnskapsministeren øyner muligheter til å få en bedre organisering av skoleåret, og han ser for seg at det kan bli tatt en beslutning i løpet av neste år. Løsningen kan være et mer intensivt andre halvår for å bli ferdig med alle eksamener før 17. mai. Å fjerne russetiden er det få som har tro på at er mulig.

Utdanningsforbundets Steffen Handal er positiv til at det nedsettes et utvalg, og forbundet kommer til å takke ja til å være med i denne prosessen. Handal har ideer om hva som kan være svaret, men han vil foreløpig ikke røpe sine tanker. Han nøyer seg med å poengtere at en løsning må ha en stor grad av legitimitet i lærerprofesjonen, skriver Demokraten

 

12. July 2016 av Lars G

Siste blogg

Artikkelbilde - Rusa på musikk
Bilde av forfatter Redaktør Russ.no

Redaktør Russ.no

7. March 2016, 18:07


Rusa på musikk

Norske Cir.Cuz har blitt mega populære med låter som Radio og Supernova, og nylig slapp de ny singel. Vi har…

Mest lest

Mest lest - bilde

Alt du vil vite om russetiden!

27. August 2014 20:33

Mest lest - bilde

Russehits gjennom tidene

27. August 2014 15:33

Sosiale Medier

Følg oss på Facebook